Trond nytrond h

Sankt Hallvard-Ordenens biskoppelige visitator er Hans eksellense Mar Johannes Ephrem (Trond H. F. Kverno), titulær biskop av Selje for Den Hellige Oppstandelses Stift, Norge, under Holy Synod of the Americas, komponist, professor emeritus fyller i dag 20. oktober 2020 hele 75 år!

Vi gratulerer så masse med 75 årsdagen til Trond H. F. Kverno (Mar Johannes Ephrem). 

Trond er en av Kirke Norges mest markante kirkemusikere og komponister,   hans opusliste for det aller meste av kirkemusikk, orgelverker og fremfor alt vokalverker, fra enkeltstående sanger og folketonearrangementer til tidebønner og messer. Et av de fundamentale elementene i hans musikk er kirkens 2000-årige sangtradisjon – gregoriansk, syrisk, armensk.. Denne vokalformen gjennomsyrer en rekke av hans verker, f.eks. de bibelske salmene, messene og de to pasjonene – Matteuspasjonen og Markuspasjonen. Vi gratulerer det hjerteligste med dagen til vår kjære Trond!

Share This: